تصاویر شگفتانگیز جیمز وب از سحابی سر اسب
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، تلسکوپ فضایی جیمز وب واضحترین تصاویر را از بخشی از یک سحابی به نام سر اسب به تصویر کشیده که جزئیات آن را برای نخستین بار به نمایش میگذارد.
سحابی سر اسب، در صورت فلکی شکارچی، ۱۳۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد. یک سال نوری نزدیک به ۶ تریلیون مایل (۹.۷ تریلیون کیلومتر) است.
این سحابی بیش از یک قرن پیش کشف شد و نام مستعار آن از ظاهر خیره کننده آن گرفته شده است؛ تصویر ستونی از گاز و غبار را نشان میدهد که شبیه اسبی است که سر خود را بلند کرده است.
جدیدترین تصاویر فروسرخ جیمزوب که روز گذشته منتشر شد، بالای سر اسب را با جزئیات بیشتری به تصویر کشیده، این عکسهای واضح و دقیق میتوانند به اصلاح درک اخترشناسان از سحابی سر اسب کمک کنند؛ تصور بر این است که سحابی مذکور زمینه لازم برای تولید ستارههای بزرگ است.
به گفته دانشمندان، سر اسب از هلیوم و هیدروژن متراکم تشکیل شده و بههمین علت بهآسانی از هم نمیپاشد. با اینکه ابرهای گازی که سحابی را احاطه کردهاند در حال پراکنده شدن هستند، اما پنج میلیون سال دیگر زمان لازم است تا این بخش از سحابی نیز از هم بپاشد و گازهای آن پراکنده شوند. همین بخش، هدف بررسی رصدخانههای فضایی از جمله تلسکوپ فضایی هابل است.
تلسکوپ فضایی اقلیدس نیز سال گذشته عکسهای جدیدی از این سحابی ثبت کرد، اما تصویر گرفته شده توسط جیمزوب نخستین تصویری است که از این سحابی بدین شکل و با این جزییات تهیه و ثبت شده است. این تصاویر به خوبی نشان میدهند که چگونه یک سحابی بسیار زیبا با شکل شبیه به اسب در فضای کیهانی وجود دارد.
دانشمندان میگویند، این سحابی دارای یک ستاره جوان و داغ در مرکز خود است که بواسطه تابش، گازهای موجود در اطراف خود را به رنگهای زیبا و روشن متراکم میکند. تلسکوپ جیمز وب ناسا با تواناییهای منحصر به فرد خود، توانسته تصاویری زیبا و دقیق از این سحابی را ثبت کند. این تصاویر به محققان و دانشمندان کمک میکند تا بهتر درک کنند که چگونه ستارهها و سیارات در کهکشانهای مختلف شکل میگیرند. علاوهبر این، تصاویر جیمزوب نشان دهنده زیباییهای بیپایان و غیرقابل تصوری است که در کیهان بیکران وجود دارد.
انتهای پیام/